Over mij

Mijn naam is Marieke van de Klok en woon met mijn man en drie kinderen in Druten. In mijn vrije tijd rijd ik paard en ga ik graag met de hond wandelen om te genieten van de natuur.

Nog niet zo lang geleden kwam ik zelf in aanraking met rouw en verlies.
Mijn moeder overleed in 2016 aan de gevolgen van borstkanker. Door mijn eigen ervaring wist ik hoe belangrijk het voor naasten is om met een mooie dienst afscheid van je dierbare te nemen. Mijn liefde voor het werk als ritueelbegeleider was geboren, dat besefte ik enige maanden na het overlijden van mijn moeder. Ik moest loslaten, maar ook verder gaan. Een betekenisvol afscheid geeft kracht en inspiratie om verder te gaan in het leven.

Na een loopbaan als activiteitenbegeleidster op een zorgboerderij wilde ik mijn kwaliteiten inzetten om mensen te helpen bij het afscheid nemen van hun dierbare. Mensen begeleiden in die emotionele en hectische laatste dagen waarin ze afscheid moeten nemen van hun dierbare.

Ik ben op mijn best als ik iets mag betekenen voor anderen. Ik ben betrokken, luistervaardig en empathisch, daarbij straal ik rust en geduld uit.

U kunt rekenen op mijn kennis, creativiteit, tijd en aandacht.

Aandacht voor de overledene en aandacht voor u.

Om u niet alleen met mijn oprechte betrokkenheid maar ook vanuit professionaliteit bij te kunnen staan heb ik de HBO opleiding tot ritueelbegeleider gevolgd.